HABERLER VE DUYURULARTüm Haberler

10. Yılında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) Paneli

"10. Yılında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi)" konulu panel YTÜ Sosyopark- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü iş birliğiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Murat Demircioğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türk Konseyi Proje Direktörleri Ali Civiler, Özge Pan ve Farrukh Jumayev'in katılımı ve İstanbul Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakalın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde,  Türk Devletleri arasında daha yakın işbirliğine yönelik olarak Konseyin çabaları tartışılmış, işbirliğini geliştirmeye yönelik yenilikçi fikirler masaya yatırılmıştır.  AyrıcaTürk Konseyi Proje Direktörleri Türk Konseyinin, yapısı, faaliyetleri ve mevcut projelerinin yanısıra dış politika-uluslararası işbirliği ve ekonomiden ulaştırmaya, bilgi ve iletişim teknolojilerinden turizme kadar çeşitli alanlarda yürütülen çalışmaları hakkında bilgi aktarmışlardır.