HABERLER VE DUYURULARTüm Haberler

DİPLOMASİ OKULU / 2021 COVID Sonrası Dönemde Türkiye ve Dünya: Ekonomik ve Siyasi İlişkiler (Çevrimiçi Etkinlikler Dizisi ve Sertifika Programı)

Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) ortaklığıyla düzenlenen DİPLOMASİ OKULU, bu sene "COVID Sonrası Dönemde Türkiye ve Dünya: Ekonomik ve Siyasi İlişkiler" başlıklı bir etkinlikler dizisini hem öğrencilerimizle hem de akademi ve ekonomi dünyasından ilgililerle buluşturacaktır. Aynı zamanda bir sertifika programı şeklinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler dizisi, 2021 yılı Aralık ayında başlıyor. Programa altı farklı ülkede Türkiye’yi temsil eden diplomatlarımız katılacaktır.

Etkinlikler dizisinin açılışı, 1 Aralık Çarşamba günü saat 11.00’de Tokyo Büyükelçiliğimizden Sn. Büyükelçi Korkut GÜNGEN’in ve Sn. Ticaret Müşaviri Murat YAPICI’nın katılımlarıyla gerçekleşecek “Türkiye-Japonya İlişkileri: Ekonomi ve Siyaset” başlıklı konferansla yapılacaktır.

7 Aralık Salı günü saat 17.00’de düzenlenecek “Türkiye-Almanya İlişkileri: Ekonomi ve Siyaset” başlıklı ikinci konferansta ise Berlin Büyükelçiliğimizden Sn. Büyükelçi Ahmet Başar ŞEN, Sn. Ticaret Müşaviri Berrak BİLGEN BEŞERGİL ve Sn. Ticaret Müşaviri Abdullah SOYLU bizlerle beraber olacaklar. Diğer etkinlikler daha sonra, tarihleri netleştikçe duyurulacaktır.

Bu program, TÜBİTAK tarafından desteklenen bir 2209-B Projesinin de parçasıdır.* Program sonunda, etkinlikleri düzenli olarak takip eden ve gerekli şartları taşıyan katılımcılara, katılım sertifikası verilecektir. Program sonunda Katılım Sertifikasına hak kazanabilmek için aşağıdaki formun doldurularak başvuruda bulunulması ve tarafınıza ulaştırılacak duyuruların takip edilmesi gerekmektedir. Etkinlikler dizisi hakkındaki duyurular Sosyopark'ın Twitter hesabı aracılığıyla paylaşılacaktır: https://twitter.com/YtuSosyoPark

*: TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenen, “COVİD-19 Sonrasında Dünya Pazarlarına Yeniden Güçlü Erişimde Diplomatların Önemi ve Hızlandırıcı Rolü’ başlıklı proje. Covid-19 salgınıyla birlikte pek çok firmanın eski uluslararası pazarlarına ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Proje, bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla firma temsilcilerimizi ve ilgili ülkelerdeki Türkiye Büyükelçilerini ve/veya Ticaret Başmüşavirleri ve/veya Ticaret Müşavirlerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında firmalar ile halihazırda veya potansiyel pazarlardaki Büyükelçiler ve/veya Ticaret Başmüşavirleri ve/veya Ticaret Müşavirleri ile Zoom/YouTube platformu üzerinden bir araya getirilecektir. Katılımcılar, Diplomatlarımızın yapacakları ikili ilişkilerin seyrini ve ekonomik durumu aydınlatan açıklamaları sayesinde pazar hakkındaki en güncel ve güvenilir bilgilere ulaşabileceklerdir. Proje, 6 uluslararası pazarı, dolayısıyla 6 farklı ülkede bulunan Diplomatlarımız ile yapılacak çalışmaları kapsamaktadır.

 

Başvuru Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPr10EAaN5uHlK8LjkRM3G6shnBDBXa2AYsvoWujvURNp2Jw/viewform