HABERLER VE DUYURULARTüm Haberler

Türkiye’de Çocuk İşçiliği Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneli

Türkiye’de Çocuk İşçiliği Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneli Gerçekleşti

 

SosyoPark’ın 2019’daki ilk faaliyeti “Türkiye’de Çocuk İşçiliği Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Paneli üst düzey katılımla gerçekleşti.
 
Panel Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin ile SosyoPark Müdürümüz Prof. Dr. Halit Keskin Hocalarımızın konuşmaları ile başladı.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmalarında "Her teknik gelişmenin sosyal bir yansıması vardır" önermesinden hareketle YTÜ SosyoPark'ın sosyal sorunlara yenilikçi çözümler üretmesinin gerekliliğinde bahsederek, Üniversitemizin sosyal inovasyon projelerine her zaman destek verdiğine değindiler.
 
 
 
 
SosyoPark Müdürümüz Prof. Dr. Halit Keskin ise Sosyal İnovasyon ve SosyoPark kavramlarına yönelik açıklamalarda bulundu ve Çocuk İşçiliği Paneli'nin önemine dikkat çekti.
 
 
 
 
Panelin moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Cemal Zehir, çocuk işçiliğinin tarihi seyrini ve temel tanımlamaları içeren genel bir giriş sunumu gerçekleştirdi.
 
Panelistlerden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Temsilcisi Sn. Turan Türk Bey Türkiye'de çocuk işçiliğinin mevcut durumunu dönemlere göre istatistiklerle birlikte katılımcılara aktardı. Bu alandaki hukuki sınırlamalar ve devletimizin çocuk işçiliğini önlemeye yönelik ulusal düzeyde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar panelin bu bölümünde anlatıldı.
 
Son panelistimiz Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Proje Yöneticisi Sn. Ceren Ababay Tosyalı Hanım sunumlarında dünya genelinde çocuk işçiliğinin durumu ile ilgili istatistikleri ve uluslararası düzeyde çocuk işçiliğini önleyici faaliyet ve projeleri öğrencilerimizle paylaştılar. 
 
 
 
 
Türkiye’de Çocuk İşçiliği Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneli'ne katılan davetli konuşmacılara, dinleyici olarak katılan akademisyen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

YTÜ SosyoPark olarak "Sosyal Sorunlara Yenilikçi Çözümler" idealimize destek verecek proje ve önerilerinizi sabırsızlıkla beklemekteyiz.